Circuit Viu

Circuit Viu

L'Associació Valenciana de Sales de Música en directe En Viu! llança el 'Circuit Viu!', un cicle de concerts per dinamitzar el sector musical, fomentar la cultura de club i el retorn del públic a les sales de música. El 'Circuit Viu!' és hereu del projecte 'Viu. Cap estiu sense música', una iniciativa que el 2020 va impulsar el sector de la música en directe davant la paràlisi d'activitat provocada per la Covid-19, programant espectacles de grups valencians. Amb un format ampliat de circuit que arriba a 18 sales de la Comunitat, el 'Circuit Viu!' es proposa establir-se com un cicle estable anual que permeta incidir i dinamitzar els diversos sectors de la indústria musical valenciana: artistes, mànagers i sales d'exhibició. Després d'un llarg període d'inestabilitat de l'activitat cultural presencial, a través d'aquest projecte s'intenta reactivar l'activitat d'artistes valencians reconeguts i novells, i combinar-los amb grups procedents d'altres zones de l'Estat. Així mateix, es persegueix donar suport al teixit de sales privades de la Comunitat Valenciana. Els clubs i sales de música són els llocs per excel·lència on els grups es formen i maduren musicalment. La immensa majoria de grups musicals que actualment participen en els grans festivals van tenir els seus inicis a les sales de música. Una programació diversa i paritària En la confecció de la programació s’han tingut en compte criteris de qualitat musical, varietat estilística, paritat de gènere i diversitat de procedència geogràfica. El ‘Circuit Viu!’ s’assembla a altres iniciatives similars com el circuit GPS (Girando Por Salas). Amb este circuit també s’intenta incidir en la importància que tenen les fórmules públic-privades i els models col·laboratius per a dinamitzar l’activitat cultural. En aquest sentit, ‘Circuit Viu!’ compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura i l’Ajuntament de València.
Després d’un llarg període d’inestabilitat de l’activitat cultural presencial, a través d’aquest projecte s’intenta d’una banda reactivar l’activitat d’artistes valencians reconeguts i novells, i d’altra, recolzar l’estructura de sales privades de Comunitat Valenciana. El projecte s’emmarca dins d’una situació d’urgència cultural i naix a partir de la idea de que el sector de la música en directe, de la mateixa manera que ho han fet altres sectors, també es pot reinventar i continuar la seua activitat després d’una crisi sanitària com la que hem viscut. Lamúsica és un dels motors més importants amb què compta la societat. És impulsora de valors simbòlics i identitaris a la vegada que generadora de llocs de treball i riquesa econòmica.
Amb aquesta proposta s’intenta també recalcar la importància que tenen les fórmules público-privades i els models col·laboratius per a dinamitzar l’activitat cultural. En el projecte Viu, és clau la participació de les entitats públiques, que aporten suport econòmic per a que una associació cultural local puga desenvolupar un projecte que permeta a la ciuta- dania exercir el seu dret a l’accés a la Cultura. Conscient del fort colp que la Covid-19 ha suposat per al teixit musical valencià, En Viu! ha impulsat una proposta centrada en l’àmbit autonòmic i que posa el seu focus en sales situades a Alacant, Castelló i València.
X